Årets bästa vän

Har din hund, katt, häst eller smådjur fått dig att våga mer, utvecklas, känna dig mer trygg, komma ut mer, må bättre eller på annat sätt berikat ditt liv? Eller finns det ett djur i din närhet som lyser upp din vardag lite extra. Då kanske just din djurkompis blir Årets bästa vän.

Att umgås med och ta hand om djur har en otroligt stor och positiv påverkan på oss människor. Kärleken till våra husdjur gör oss gladare, friskare och får oss att orka mer. 

I december varje år vinner ett nytt djur utmärkelsen. Håll koll på vår hemsida och våra sociala medier (Instagram och Facebook) för chansen att vara med och tävla med din kompis!

Så bidrar djur till ett mer hållbart samhälle
Det första många tänker på när de hör ordet hållbarhet är miljö och klimat, men hållbarhet är så mycket mer. Djur har ofta både en fysisk, social och känslomässig påverkan på människor, och det finns många forskningsstudier som visar att djurägare mår psykiskt bättre, är friskare och uppsöker vård mer sällan. Det finns även tydliga bevis för att husdjur kan göra stor nytta både inom vård, omsorg och skola. Att umgås med djur är helt enkelt något som de flesta människor mår bra av! Att människor har en god hälsa och mår bra är en viktig del i hållbar utveckling. Djur har absolut mycket att bidra med inom detta område. 

Sveland – det hållbara djurförsäkringsbolaget
Sveland har jobbat med hållbarhet på olika sätt sedan en lång tid tillbaka och det är viktigt för oss att bidra till ett hållbart samhälle. Vi arbetar aktivt för att implementera hållbarhet som en röd tråd genom allt vi gör. Våra kunder är en del i vår gemenskap och vi på Sveland vill premiera djurägare som håller sina djur friska, har ett sunt risktänk, förebygger skador och lever hållbart med sina djur.
 

Nästan alla som arbetar på Sveland har egna djur och vi vet hur viktiga djuren är för att vi ska kunna leva ett hållbart liv i balans. Djur har så stora effekter på människors hälsa och ger oss så mycket positivt, att ett liv utan dem inte är tänkbart.