Årets bästa vän

Har din hund, katt, häst eller smådjur fått dig att våga mer, utvecklas, känna dig mer trygg, komma ut mer eller på annat sätt fått dig att må bättre och berikat ditt liv? Då kanske just ditt djur blir Årets bästa vän 2023. 

Hur tävlar man?

Berätta om den positiva påverkan ditt djur haft på ditt liv. Du kan nominera en hund, katt, häst eller smådjur på våra sociala medier eller via vårt formulär.

Tävlingen för år 2023 är avslutad! Följ oss på Facebook och Instagram och håll koll på vår hemsida, för att  få uppdateringar om när tävlingen drar igång nästa år!

Vad vinner man?

Om djuret som du nominerat blir Årets bästa vän vinner du:

  • En bonuscheck på 1 400 kronor på årspremien för djuret i fråga
  • En Sveland-goodie bag
  • Ett digitalt diplom signerat av Svelands VD
  • Dessutom kommer vi att skriva ett reportage om vinnaren som kommer delas på Svelands hemsida och sociala medier

Vi delar även ut två bonuspris, i form av varsin Sveland-goodie bag.

OBS. Djuret du nominerar måste vara försäkrat i Sveland Djurförsäkringar för att du ska kunna delta i tävlingen. Du som tävlar måste ha fyllt 18 år och vara bosatt i Sverige för en chans att vinna tävlingen.

Så bidrar djur till ett mer hållbart samhälle 

På Sveland har vi arbetat med hållbarhet på olika sätt sedan en lång tid tillbaka och det är viktigt för oss att bidra till ett hållbart samhälle. Nästan alla som arbetar på Sveland har egna djur och vi vet hur viktiga djuren är för att vi ska kunna leva ett hållbart liv i balans. Djur har så stora effekter på människors hälsa och ger oss så mycket positivt, att ett liv utan dem inte är tänkbart.

Det första många tänker på när de hör ordet hållbarhet är miljö och klimat, men hållbarhet är så mycket mer. Djur har ofta både en fysisk, social och känslomässig påverkan på människor, och det finns många forskningsstudier som visar att djurägare mår psykiskt bättre, är friskare och uppsöker vård mer sällan. Kärleken till våra husdjur gör oss gladare, friskare och får oss att orka mer.