Missar söker hem

Närmare 100 000 katter i Sverige är hemlösa. Sveland Djurförsäkringar har sedan flera år tillbaka stöttat ett antal katthem på olika sätt, bland annet genom kostnadsfria olycksfallsförsäkringar och tandvårdsbidrad. Katthemmen är viktiga komponeter i strävan efter ett mer hållbart djurägande i vårt samhälle; de tar hand om några av alla de katter som överges varje år. 

Sveriges katthem är ofta överfulla med katter som väntar på att få nya hem. Enligt en undersökning som genomfördes i samarbete mellan Sveland Djurförsäkringar och Djurskyddet under 2018, blev 1740 hemlösa katter nekade plats på katthem under året på grund av platsbrist.

Vallentuna Kattcenter är en av de organisationer som tar hand om och hittar nya hem åt övergivna katter. Antalet katter som får hjälp via organisationen har ökat varje år sedan starten 1995. Upp emot 350 katter om året får tak över huvudet tack vare eldsjälarna som jobbar där. Alla katter som omplaceras via centret är vaccinerade, avmaskade och ID-märkta med chip. Är katten över 6 månader kastreras den.

Kattcentret har inte bara omplaceringsverksamhet, de har också ett pensionat, djurklinik och shop. Det är bland annat inkomsterna därifrån som gör det möjligt att ta emot de hemlösa katterna.

Vi på Sveland Djurförsäkringar bidrar sedan 2015 med kostnadsfria olycksfallsförsäkringar och tandvårdsbidrag till de omhändertagna katterna.

– Svelands bidrag till oss är väldigt betydelsefullt. Tack vare det bidraget kan vi operera många katters tänder, vilket är en väldigt kostsam del av vår verksamhet, säger Lena Engen, verksamhetschef på Vallentuna Kattcenter

Såhär kan du stödja katthemmen

  • Sprid ordet: berätta och sprid information om att katthemmen finns och att det i många fall går utmärkt att skaffa sig en redan vuxen katt istället för en kattunge.
  • Stötta ekonomiskt: skänk pengar till katthemmen. De flesta har eget bankgiro eller swish.
  • Skänk gåvor: ta kontakt med katthemmet och fråga om det är något speciellt de behöver. Saker som mjuka barntandborstar, kattandkräm, filtar, såpa och handsprit är ofta efterfrågade. 

Relaterade artiklar

Nytt projekt för att stötta katthemmen | Sveland Djurförsäkringar

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00