Anmäl skada

Om ditt djur har besökt veterinären eller avlidit ska du skicka in en skadeanmälan till oss så att du kan ansöka om ersättning för dina kostnader eller liversättning.

Så här gör du:

1. Klicka på den flik som stämmer in på skadan du vill anmäla och ladda ner den skadeblankett som är aktuell för dig (OBS! Fyll inte i blanketten i webbläsaren).

2. Spara blanketten på din dator.

3. Fyll i blanketten och spara filen.

4. Ladda upp blanketten och eventuella andra nödvändiga dokument i formuläret nedan. 

5. Fyll i uppgifterna i formuläret.

6. Skicka in! 

OBS! För att fylla i blanketterna krävs att du har gratisprogrammet Adobe Reader installerat på din dator. Du kan ladda ner programmet här.

Tänk på att det är försäkringstagarens namn och kontonummer som ska fyllas i fälten nedan.

Skadeanmälan

Viktigt!
Var noggrann med att fotografier av dokument är läsbara och tydliga.

  • Kontrollera så att djurets namn syns på kvitton och underlag.

  • Kostnader, diagnos och besöksdatum ska tydligt framgå på kostnadsspecifikationen från veterinären.

  • Det lilla babs-kvittot behöver inte vara med.

Skicka bara fakturan, ej babs-kvittot

Veterinärbesök

Om ditt djur har besökt veterinären ska du skicka in blanketten "Veterinärvårdskostnader" ifylld av dig samt kostnadsspecifikationen (kvitto) från din veterinär.

Rehabilitering

Om djuret har en rehabiliteringsförsäkring och ska rehabiliteras ska veterinärens remiss samt kostnadsspecifikationen bifogas med skadeanmälan.

Medicin

Om djuret har en medicinförsäkring ska kvittot från apoteket på den receptbelagda medicinen bifogas med skadeanmälan. På kvittot ska framgå vad djuret heter och namnet på medicinen.

Avlivning/dödsfall

Om ditt djur har en livförsäkring och avlivats hos veterinär ska både du och veterinären fylla i blanketten "Livskadeanmälan".

Har djuret avlidit utan kontakt med veterinär behöver du beskriva dödsfallet och två ojäviga personer ska intyga händelsen på blanketten "Livskadeanmälan".

Om ditt djur inte har en livförsäkring behöver du bara kontakta oss på 046-276 92 00 eller djur@sveland.se och berätta att djuret är avlidet så vi kan hjälpa dig att avsluta försäkringen.

Vid plötsligt dödsfall utan att du besökt veterinären kan vi eventuellt begära obduktion.

Vid trafikolycka

Komplettera blanketten "Veterinärvårdskostnader" och/eller "Livskadeanmälan" med blanketten "Trafikskadeanmälan". Är föraren okänd ska polisanmälan göras och polisens minnesanteckning ska bifogas med anmälan. Vid tågolycka ska istället Trafikverkets körjournal bifogas.

För uppfödare

Här hittar du som uppfödare blanketter gällande uppfödarförsäkringar. 

Observera att vi för tillfället har något förlängda handläggningstider. Just nu går det inte ut en bekräftelse via e-post när vi mottagit en skadeanmälan som skickats in via hemsidan. Vi uppskattar om du inte skickar in din skadeanmälan flera gånger.

Skadeanmälan via e-post eller post

Du kan även skicka in skadeblanketten och de andra dokumenten till oss via e-post till djur@sveland.se eller via post. Vi är tacksamma om du inte använder häftklammer på pappren. Följ samma instruktioner som ovan.

Adressen är:
Sveland Djurförsäkringar
Box 199
221 00 Lund

Viktigt att tänka på!
Glöm inte att fylla i försäkringsnummer och personnummer på blanketten, samt kontonummer med clearingnummer (fullmakt behövs om ersättning inte ska gå till försäkringstagaren).

Kontakta oss om du har några frågor!

046-276 92 00

Vanliga frågor & svar