Betalningsalternativ

Faktura
När du betalar med faktura får du fakturor, försäkringsbrev och information om din försäkring hem i brevlådan. Vi har ingen fakturaavgift, men en avbetalningsavgift tillkommer om du väljer att dela upp din betalning.

Om du är ansluten till Kivra får du istället faktura och försäkringsbrev till din digitala brevlåda. Läs mer om hur det fungerar här.

 

E-faktura – all information direkt till din bank
När du betalar med e-faktura får du fakturor, försäkringsbrev och information om din försäkring direkt till din internetbank. Det är en tjänst som är snabb, enkel och miljövänlig. Dessutom kan du betala din faktura oavsett var du är bara du har tillgång till din internetbank. Vi har ingen fakturaavgift, men en avbetalningsavgift tillkommer om du väljer att dela upp din betalning.


Du väljer när du tecknar försäkringen om du vill betala helårs-, halvårs- eller kvartalsvis. Om du i dagsläget har autogiro och vill övergå till e-faktura måste du kontakta oss.

Du kan även få din autogirosammanställning via e-faktura, men vi kan i dagsläget inte erbjuda betalning via e-faktura månadsvis, utan endast via autogiro.

Fakturan kommer till din internetbank färdigifylld med belopp, OCR-nummer och betalningsdag så det enda du behöver göra är att kontrollera och godkänna betalningen. Din faktura och ditt försäkringsbrev finns sparade mellan 13 och 18 månader hos din internetbank beroende på bank. Om en påminnelse skulle behövas skickas ut får du den via posten.

De flesta banker är anslutna och erbjuder betalning via e-faktura.

Så här anmäler du dig
• Logga in på din internetbank
• Välj Betala och E-faktura
• Välj Anmäl e-faktura
• Sök fram Sveland Djurförsäkringar och välj Anmäl
• Godkänn och skicka in din anmälan

Tänk på att sättet du anmäler e-faktura på kan skilja sig åt mellan olika banker, ovan är ett exempel på hur det kan gå till.

Vänd dig i första hand till din bank vid problem med e-faktura.

Att komma ihåg!
Tänk på att du inte får ditt försäkringsbrev hemskickat när du väljer att ha e-faktura. Spara därför gärna försäkringsbrevet på din dator eller skriv ut det så att du har det sparat. Det är bra att ha med sig försäkringsbrevet vid veterinärbesöket. Du hittar även ditt försäkringsbrev på Mina sidor på Sveland Djurförsäkringars hemsida.

 

Autogiro - automatisk betalning
Du kan betala din försäkring via autogiro antingen helårs-, halvårs-, kvartals- eller månadsvis.

Dragningen sker den 28:e varje månad, är det helg eller röd dag dras det nästkommande vardag. Läs mer här

 

Digital post via Kivra
Du kan få dina försäkringsbrev och annan post digitalt via Kivra. Det är kostnadsfritt, säkrare och dessutom bra för miljön. Läs mer om Kivra här


Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Ring vår Uppfödarhotline!

046-276 92 00

Vanliga frågor & svar