Husapotek för kattägare

Med ett bra husapotek kan du undvika onödiga veterinärkostnader och ta hand om sårskador, magproblem eller mindre olycksfall hemifrån. På sommaren, då många veterinärkliniker håller stängt är det extra viktigt att ha vissa saker hemma. Tillsammans med Alinda DallaSanta, leg. djursjukskötare på 2288 Djurens vårdguide, har vi satt ihop det ultimata husapoteket för kattägare.

Utöver att ha ett bra husapotek är det viktigt att se till att din katt har en giltig försäkring innan den blir sjuk eller skadad. Ta även reda på vilka veterinärkliniker som finns i ditt närområde, samt vilka öppettider de har. 

Om du är orolig för din katt ska du alltid rådfråga en veterinär. Du kan börja med att ringa 2288 Djurens vårdguide eller boka ett videosamtal med veterinär på FirstVet för att få hjälp med en första bedömning. Som kund hos Sveland ringer du gratis till både 2288 och FirstVet.

Tips! Alinda rekommenderar att man vänjer katten vid att ha på sig krage, innan den blir sjuk och är i behov av den. På så sätt blir det avsevärt mycket lättare att ta hand om en framtida skada eller sjukdom.

Ladda ner PDF:en nedan för att ta del av vår rekommendation på husapotek. 

Husapotek för kattägare.pdf

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Kattförsäkring Olycksfall