Emmas klapplek - såhär hälsar du på en hund

Under julen får våra hundar ofta träffa människor som inte själva har hund. Både gästerna och hunden kan lätt bli lite osäkra i interaktionen. Med den här enkla leken som passar både stora och små råder du bot på det!

Kalla. Personen bjuder in hunden från en bit bort genom att till exempel kalla på den. Prata om att det är bra att låta hunden komma till oss istället för att gå efter den. Lär gästena att sätta sig ner istället för att böja sig över hunden när den kommer.

Klappa. Om hunden kommer kan personen klappa. Lär gästen var din hund tycker om att bli klappad och hur det ser ut när den är nöjd. I den här leken pågår klappandet i max fem sekunder. Barn kan öva på att räkna till fem elefanter, medan vuxna får klara sig själva.

Pausa. Efter fem sekunder är det dags att pausa. Under pausen ska man dra tillbaka händerna lite och vänta på att hunden ber om mer, då kan gästen klappa fem sekunder till. Hundar ber ofta om mer genom att putta på våra händer eller trycka sig mot oss. Om den inte ber om mer eller går iväg så har hunden sagt "nej tack". Passa på att prata om respekt för hundens egen vilja.

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Hundförsäkring