Smådjur

Om ditt djur har besökt veterinären eller avlidit ska du skicka in en skadeanmälan till oss så att du kan ansöka om ersättning för dina kostnader eller liversättning.

Vad som ersätts står i det särskilda villkoret, som du hittar på din försäkrings produktsida. På ditt försäkringsbrev står det vilken version av villkoret som är aktuell för dig.

Så här gör du:

 1. Ladda ner den pdf som är rätt för ditt ärende. Fyll i alla uppgifter i den. Var noga med att fylla i allt korrekt och skriv under anmälan.

 2. Vid veterinärvårdskostnader ska du bifoga kostnadsspecifikationen. Om du fotograferar och skickar in digitalt ska babs-kvittot inte vara med. Allt på kostnadsspecifikationen måste vara väl synligt och tydligt.

 3. Skicka anmälan och kvitto till oss:
  • Skicka in via e-post
   Du kan skicka in din skadeanmälan via e-post. Följ instruktionerna ovan och skicka materialet till: djur@sveland.se

  • Skicka in via post
   Du kan även skicka in din skadeanmälan via post. Vi är tacksamma om ni inte använder häftklammer på pappren. Följ instruktionerna ovan och skicka materialet till:

   Sveland Djurförsäkringar
   Box 199
   221 00 Lund

Viktigt att tänka på!
Glöm inte att fylla i försäkringsnummer och personnummer på skadeanmälan, samt kontonummer med clearingnummer (fullmakt behövs om ersättning inte ska gå till försäkringstagaren).

Kontrollera så att djurets namn finns på kvitton och underlag. Kostnader, diagnos och besöksdatum ska tydligt framgå på kostnadsspecifikationen från veterinären. Se till så att kvittot inte skymmer uppgifterna. Vid besök av distriktsveterinär behövs förrättningsunderlag där alla uppgifter framgår.


Vad du ska skicka in: