Stefan Jansson

Vad heter du?
Stefan Jansson

Vart bor du?
Marcusa Gård i Varberg

Vad tränar och tävlar du i?
Jag tränar och tävlar i dressyr, har utbildat och tävlat hästar upp till Grand Prix. Jag är även B-tränare i dressyr och har elever på olika nivå, från lätt klass och uppåt. Själv tränar jag för Kyra Kyrklund och Kerstin André.

Vilka meriter har du?
Jag har ett flertal segrar och placeringar i unghästchampionat både i Falsterbo och på Breeders Flyinge med ett antal hästar. Placeringar nationellt upp till Grand Prix och internationellt i lilla rundan. Det jag värderar högst är bronsmedalj på Unghäst-VM med hingsten Rubinrot!

Berätta lite om dina nuvarande tävlingshästar:
Locatelli, val. -09, e.Loredes-Rubinrot, egen uppfödning. Svart vacker häst som varit bland de främsta i årgångschampionaten. Locatelli blev den främsta i årgångschampionaten som fem- och sexåring. Som sjuåring blev han trea och tävlar idag framgångsrikt på St George och Intermediare I på nationell nivå. En häst jag hoppas ska gå ”hela vägen”.

Zidney, val. -10, e.Zuidenwind-Laurentio, uppfödare Camilla och Seth Andersson Kungälv. En väldigt cool och ridbar häst! Gått final som fem- och sexåring både på Falsterbo och Breeders. Startade unghäst-VM och Champion of the winners på Friends Arena som femåring. Som sjuåring har han fortsatt utvecklas och blev trea i Falsterbos sjuårschampionat och vann sedan Breeders finalen under hösten. Visar stor talang för de högsta klasserna.

Har även ett antal yngre hästar i utbildning som jag hoppas mycket på. Tävlar mina unga hästar ganska sparsamt.

Varför är du profil för Sveland Djurförsäkringar?
Flera olika anledningar, dels att man kan ha en bra och nära kontakt med sitt ombud vilket är viktigt för mig. Jag har idag ett tiotal hästar, två hundar och två katter som är försäkrade hos Sveland. Bolaget ägs även av försäkringstagarna. Slutligen tycker jag Sveland är ett väldigt bra djurförsäkringsbolag eftersom jag har kunnat hitta bra individuella försäkringslösningar för mina djur. Jag har ju allt från föl och avelssto till tävlingshästar.