Emelie Grönberg

Vad heter du?

Emelie Grönberg

Vart bor du?

Fjärås, Kungsbacka

Berätta lite om ditt jobb som beridare:

Sedan november 2015 jobbar jag som beridare på Onsala Arabians Sport&Spa. De har under två år köpt in en hel del unghästar som ska matchas mot de stora klasserna. Jag har även mina hästar på gården där vi bedriver verksamhet med deras och våra hästar. Vi håller på att bygga upp många yngre hästar som är på väg upp - allt från treåriga hästar till Grand Prix hästar. Jag trivs fantastiskt bra på mitt jobb och med alla hästar vi har där.

Vad tränar och tävlar du i?

Hoppning

Vilka meriter har du?

- Flertalet mästerskapsmedaljer på ponny

- Junior EM 2014

- 10:a individuellt YR EM 2016

- Placeringar t.o.m 150 hoppning

- NM - silver lag senior och YR 2015

- SM-brons YR 2015

 

Berätta lite om dina hästar:

Vi har i dagsläget fyra egna hästar som ägs av Stall Grönberg.

Under Cover, sto f. -04 Calato - Calando I (ägare Stall Grönberg). Placeringar t.o.m 150-hoppning. Har varit min bästa häst under ett antal år och avslutade 2016 med 10:e plats på YR EM och under hösten 2016 har det blivit flertalet GP segrar. Under våren 2017 gick hon i pension och är nu betäckt för att ge oss fina framtida stjärnor. Hon är betäckt med Vivant v/d Heffink och beräknas föla i maj 2018.

Call Me Sweet, sto, f. -09 Cagancho - Emilion (ägare Stall Grönberg och Emelie Grönberg). En häst som efter Under Cover har fått ta klivet upp som första häst och har under 2017 tagit klivet upp på 150 och gjort det bra. Placeringar t.o.m 145. Hon ska matchas mot de stora klasserna i framtiden och under 2018 hoppas vi på att komma ut och tävla en del internationellt.

Algot F, valack, f. -13 Common Sense - Heartbreaker (ägare Stall Grönberg, Simon Johannesson och Emelie Grönberg). En häst som köptes in under februari 2017. Riktig framtidshäst med fantastisk hoppning. Målet är att matcha honom genom unghäståren och sedan mot stora klasser.

Feline W, sto, f. -13 Cayado - Ibisco. En fin liten häst som köptes in under sommaren 2017. Det som är lite roligt med henne är att Under Cover är mormor till henne. Hon är under inhoppning och visar fina kvaliteter. En väldigt liten häst men väldigt försiktig med bra galopp.