Cecilia Qvarnström

Cecilia eller ”Cicci” Qvarnström är typen av person som alla gillar, både två- och fyrbenta. De enda som inte gillar henne är tjuvar och banditer, för när Cicci inte är i stallet arbetar hon som polis i Lund.

Under sina år som aktiv kusk har Cicci tagit tre VM-guld i körning och lika många silver med det svenska landslaget. Hon har förmågan att tälja guld av de flesta hästar och hästar som inte har fungerat till ridning eller som har varit missförstådda, har Cicci gjort om till körhästar med svår klass som mål. Stallets dyraste häst kostade bara 15 000 kronor.

Förutom fem hästar har Cicci även två barn, en man, tre hundar, en katt, två getter, en kanin, ett antal höns av olika raser och ett gäng ankor. Cicci gillar hästar så mycket att hon till och med hade med en ponny i kyrkan när hon gifte sig med maken Martin.

När hon inte kör sina egna hästar eller hänger med sin familj, håller Cicci lektioner i körning och tömkörning. Bland eleverna finns såväl travtränare som dressyrryttare på svår nivå.

Sveland Djurförsäkringar har samarbetat med Cicci sedan början av 2000-talet eftersom vi ser henne som en god representant för körsporten. Idag är hon inte med på absoluta toppnivå, men vi vet vilken kapacitet Cicci har och är övertygade om att vi kommer se henne på internationella prispallar snart igen.

Du kommer att få ta del av Ciccis kunskap på Sveland Djurförsäkringars sociala medier i vår, följ oss för att inte missa något.