Anna Racking

Vad heter du?

Jag heter Anna Racking och bor tillsammans med min man Daniel Lindersjö. Vi är tillsammans med våra två ponnyer, Team Racking.

Vart bor du?

En bit utanför Ronneby i Blekinge.

Vad tränar och tävlar du i?

Team Racking tävlar på elitnivå och är sedan två år tillbaka en del av svenska landslaget i grenen sportkörning, enbet ponny. Sportkörning är en fantastisk sport som i mångt och mycket liknar fälttävlan. I korta drag handlar det om att köra med häst och vagn i tre olika discipliner – dressyr, maraton och precision.

Vilka meriter har ni?

Team Racking har vinster och placeringar upp till två stjärnigt internationellt. Vi har tagit flertalet distriktsmästerskap och placerat oss i de svenska mästerskapen. Jag blev Blekinges kvinnliga idrottare 2016 inom alla idrotter och det sporrar mig att driva på vidare framåt.

Berätta lite om dina ponnyer:

Landlyst's Monette, född 2007, sto och av rasen New forest. E. Vognmandsgårdens Acrobat ue. Bazun. Hon har varit i vår ägo sedan 2013. Hon har gått från att inte tävlat i körning till en landslagsplats på tre år.

Under sommaren 2017 köpte vi en påläggskalv till teamet och hon heter:

Hardohoeve's Marina, född 2012, sto och är av rasen Holländs ridponny. E. Compagnon's Humphrey ue. Wegnelo's Ricardo. Hon är under utbildning men ska ut på några tävlingar nästa år.

Varför är du profil för Sveland Djurförsäkringar?

Jag är en god förbild inom ridsporten och har hästens välbefinnande i första rummet. Jag är en av de ledande inom ridsporten i Blekinge och har även en stor synlighet som både lärare, tränare och kusk.