Dolda fel för valpkull

Svelands dolda fel-försäkring för valpkullen ger dig som uppfödare säljansvarsskydd om en valp skulle visa sig ha ett dolt fel.

Svelands dolda fel-försäkring för valpkullen tecknas före leverans och gäller i tre år från leveranstillfället, upp till fyra års ålder. Den kan ersätta kostnader som du som uppfödare enligt konsumentköplagen kan bli skyldig att betala om en valp visar sig ha ett dolt fel.

Försäkringen kan tecknas oavsett om tiken är försäkrad hos Sveland Djurförsäkringar eller inte. Det krävs ett veterinärintyg från leveranstillfället för att försäkringen ska gälla. Intyget får inte vara äldre än sju dagar vid leveransen.

Veterinärvårdsförsäkringen gäller utan självrisk och högsta ersättning per valp är 20 000 kronor. Liversättning kan lämnas med valpens försäljningspris.

Uppfödare är enligt konsumentköplagen skyldiga att ersätta köpare för så kallade dolda fel hos valpar, om det upptäcks inom tre år från leveransdagen. Ett dolt fel är en sjukdom eller ett fel som funnits eller börjat utvecklas före leveransen till köparen, men som inte kunnat upptäckas vid veterinärbesiktningen. Exempel på dolda fel kan vara missbildningar av inre organ eller medfödd dövhet.

Säljansvarsskydd för hela valpkullen, även de sålda till utlandet

Individuell försäkring ingår som aktiveras om den behövs

Försäkringen kan fås kostnadsfritt


Viktig information

Ring vår uppfödarhotline!