Istället för ett smådjur under granen

Att ge bort ett djur till någon som inte är förberedd eller att ge ett barn ensamt ansvar för ett djur är en dålig idé. Visst finns det undantag som bekräftar regeln, men för djurens skull ska vi inte förlita oss på dessa undantag.

Istället för ett djur kan du lägga följande under granen till den som trånar efter ett eget husdjur.

Kunskap. En kurs eller en bok är både roligt för den som har intresset och dessutom bidrar du till att personens djurägande blir mer hållbart när dagen kommer för ett djur att flytta in.

Erfarenhet. Som vuxen kan du hjälpa till att hitta en möjlighet att få prova på att sköta om ett djur, t.ex. genom grannar som har djur och kanske behöver passning ibland.

Djursaker. Om du vet att personen är ganska redo för ett djur kan det vara dags att satsa mer på prylar. Undersök vad som behövs till den art personen vill ha. Kom ihåg att det finns ett stort utbud av t.ex. vattenskålar, bäddar m.m. second hand och via privata hantverkare. En personligt utformad djursak kan vara extra roligt att få.

Kom ihåg att även små djur kan leva länge och förtjänar engagemang. En kanin kan vara din vän i 12 år framåt om du sköter den rätt.

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig