Nytt projekt för att stötta katthemmen

Att alla katter är lika mycket värda är en självklarhet för oss på Sveland. Lika självklart är det att alla förtjänar trygga hem. Därför har vi lanserat ett nytt projekt som stöttar flera katthems arbete att ta hand om hemlösa katter.

På många katthem runt om i Sverige pågår ett ständigt arbete att ta hand om hemlösa katter och hitta hem till dem.

Sveland Djurförsäkringar har sedan flera år tillbaka stöttat ett antal katthem på olika sätt. Genom det nya projektet står Sveland för gratis veterinärvårdsförsäkring för samtliga katter som placeras på de katthem som är knutna till projektet.

– Sveland arbetar för alla djurs bästa och alla katter förtjänar en bra försäkring. Genom vår stöttning får katthemmen bättre möjlighet att behandla de katter som behöver det. Det ger friskare och sundare djur och det går hand i hand med vårt fokus på ett hållbart djurägande när katterna hittar nya hem, säger Emma Skansing på Sveland som ansvarar för projektet.

Nya ägaren kan ta över försäkringen
Veterinärvårdsförsäkringen gäller under hela den tiden katten är på katthemmet. När katten sen får en ny ägare har denne möjlighet att ta över försäkringen. Eftersom katten då har varit försäkrad i samma bolag redan från början, elimineras karenstiden som normalt gäller under 20 dagar från och med den dagen en försäkring tecknas.

– Det ger katten ett väldigt bra försäkringsskydd, säger Emma Skansing.

"Sveland bryr sig om oss ideella djurföreningar"
Djurskyddet Bohuslän, en ideell, fristående förening som ligger under Djurskyddet Sverige, har ett katthem som är anslutet till projektet. Föreningen tar årligen emot cirka 100 katter som behöver hjälp. Det rör sig bland annat om hemlösa katter, katter från dödsbon där det inte finns några anhöriga och katter som omhändertas av myndigheter av djurskyddsskäl.

Svelands stöd genom katthemsprojektet betyder väldigt mycket för Djurskyddet Bohusläns verksamhet, berättar Jeanette Holmén som var med och startade föreningen för tio år sedan. De pengar som föreningen sparar in på försäkringar tack vare Sveland, kan de istället använda till att hjälpa fler katter och till att köpa in saker som de behöver till sin verksamhet.

– Att Sveland är så generösa och ger oss kostnadsfri veterinärvårdsförsäkring medan katterna är hos oss är mer än vi någonsin hade kunnat förvänta oss av ett försäkringsbolag. Vi känner att Sveland bryr sig om oss ideella djurföreningar. Dessutom känns det tryggt för oss att den nya ägaren har möjlighet att ta över en välfungerande försäkring, säger Jeanette Holmén.

Svelands mål är att ett tiotal katthem ska vara knutna till det nya projektet innan år 2021 är slut.

Så här kan du stödja katthemmen

Sprid ordet! Berätta och sprid information om att katthemmens finns och att det i många fall går utmärkt att skaffa sig en redan vuxen katt istället för en kattunge.

Stötta ekonomiskt! Skänk pengar till katthemmen. De flesta har eget bankgiro eller swish.

Skänk gåvor! Ta kontakt med ett katthem nära dig och fråga om det är något speciellt de behöver. Det kan till exempel handla om allt från mjuka barntandborstar och kattandkräm till filtar, såpa och handsprit.

Intresserad?
Driver du ett katthem och är intresserad av att vara med i Svelands nya katthemsprojekt?
Kontakta Emma Skansing för mer information, emma.skansing@sveland.se

Kontakta oss om du har några frågor!

046-276 92 00

Intressant för dig

Kattförsäkring Olycksfall

Vår kattförsäkring med låg kostnad ger ett prisvärt skydd vid olycksfall

20 000 kronor i veterinärvård livet ut ​

Ersätter trafikskador, bitskador och förgiftningar