Del 2 - Premie, vad innebär det?

Premien är priset du betalar för din försäkring under en försäkringsperiod, som normalt är tolv månader. Premien baseras på djurets ras, kön, ålder och var du bor, vilken sorts försäkring du väljer samt vilket ersättningsbelopp och vilken självrisk du bestämmer dig för.

Ökade priser och fler besök inom veterinärvården är den största orsaken till att en djurförsäkringspremie höjs. Självklart ska du åka till veterinären när läget är akut, men många gånger kan du avvakta för att se om djuret blir bättre.

Det kan också vara svårt att veta vilken klinik som är bäst ifall ett besök är ett måste. För att hjälpa dig att ta dessa beslut, har vi på Sveland en vårdguide som du som kund kan vända dig till.

Att själv kunna ge sitt djur omvårdnad, få rätt rådgivning och komma till rätt veterinär när djuret har behov av det, kan bidra till att minska veterinärkostnaderna och därmed även på sikt hålla nere premiekostnaderna. Som ett hållbart och kundägt bolag är våra kunder, det vill säga våra ägare, och deras djur vår högsta prioritet!

Se mer!
Del 1 - Vad är en försäkring?

Del 3 - Veterinärvårdsförsäkring - vad innebär det?

Del 4 - Fast och rörlig självrisk - vad innebär det?

Kontakta oss om du har några frågor/funderingar kring din försäkring! Vi rekommenderar även alla våra kunder och djurägare att läsa igenom sitt försäkringsbrev med försäkringsvillkor. Genom att ha koll på vad som ingår i ditt försäkringsskydd är du bättre förberedd om något skulle drabba ditt djur.

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig