Skydda din hund från höga temperaturer i sommar

Många djur är känsliga för hög värme och behöver lite extra omvårdnad för att må bra under sommaren. Här kommer några tips på vad du kan göra för att din hund ska hålla sig kry även under heta sommardagar.

  • Motionera hunden tidiga morgnar eller sena kvällar när det är svalare ute och välj motionsplatser där det finns gott om skugga. Ta alltid med färskt vatten på promenaden för hunden att dricka. Undvik att motionera hunden mitt på dagen när det är som varmast ute. Det kan räcka med en kort kisspaus mitt på dagen.  
  • Låt hunden ha tillgång till färskt vatten på flera ställen i hemmet. Är hunden utomhus mycket, ska den även ha tillgång till vatten och skugga ute.
  • En kyldyna att ligga och svalka sig på är ett bra köp till hunden.
  • Ta gärna med hunden till ett hundbad och svalka hunden med ett bad. Var dock försiktig så inte hunden dricker för mycket av badvattnet. En hund som dricker mycket och snabbt kan få i sig för mycket vatten, vilket kan leda till obalans i kroppen som gör att hunden riskerar att bli vattenförgiftad. Symtom som kan uppstå vid vattenförgiftning är vinglighet, kräkningar, trötthet, uppblåst mage, överdrivet kissande, vidgade pupiller, andningssvårigheter, kramper och medvetslöshet. Visar din hund sådana symtom, kontakta genast en veterinär.
  • Lämna ALDRIG hunden i bilen utan uppsikt! Inte ens för en kort stund. Det blir fort väldigt varmt i bilen, även om du lämnar bilen i skuggan med rutorna öppna, och hunden kan få värmeslag med dödlig utgång.
  • Låt inte hundens mat stå framme för länge. Maten blir fort ofräsch i värmen. Hellre ge hunden lite mat i taget, men oftare.

Sveland frågade sina hundkunder om deras bästa sommartips – för en trevlig och välmående sommar tillsammans med sina fyrbenta vänner! Du hittar svaren HÄR. 

Relaterade artiklar:

Semestra med hund

Förebygg fästingsjukdomar

Lämna inte hunden i en varm bil

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Hundförsäkring