Leveransskydd för valpar

En extra trygghet i form av en kostnadsfri, vilande juniorförsäkring* som kan startas upp om din valp skadar sig, finns det verkligen? Ja, hos Sveland finns det.

Svelands tillval Hund Favorit Leveransskydd kan aktiveras om det skulle hända din valp något under tiden fram till försäljning. 

En extra trygghet 
Svelandkunden Naranja Persson föder sedan 2014 upp Basenji i liten skala på sin kennel Kenjaali. Målet med uppfödningen är att avla på friska, sunda och mentalt stabila hundar. Naranja är en av Svelands uppfödarkunder som alltid väljer till vår leveransskyddsförsäkring till sin valpkull. Anledningen, menar hon, är att det ger en stor trygghet för både henne och hennes valpköpare.
- Leveransskyddet innebär ju att mina valpar har en veterinärvårdsförsäkring från det att de fyller 6 veckor och upp till 10 dagar efter leveranstillfället. Det är inget annat bolag som har denna fantastiska tjänst. Man vet aldrig vad som händer när valparna blir lite äldre och då känns det skönt för mig som uppfödare att veta att man har ett skydd, säger hon. 

Startas när skadan redan är skedd
Många uppfödare tecknar inte individuella försäkringar för sina ännu osålda valpar. Då är det bra om man kan förlita sig på att ha en försäkring som är passiv från det att tikens försäkring inte längre gäller till dess att valpen är levererad. Naranja har själv varit med om att ha en osåld valp som blivit sjuk.
- Valpen blev väldigt slö och jag bestämde sig för att åka in till veterinären. På vägen dit ringde jag mitt ombud på Sveland som startade upp leveransskyddsförsäkringen till mig. 

Det visade sig att valpen var förstoppad och behövde ligga inne under dagen med vätskeersättning.
- Det är mycket bra och tryggt att kunna starta en försäkring när skadan redan är skedd, säger hon. 

Vad är Hund Favorit Leveransskydd?
Hund Favorit Leveransskydd är en kostnadsfri försäkring för osålda valpar, för dig som tecknat Svelands dolda fel-försäkring för valpkullen. Du har ett omfattande skydd för både olycksfall och förvärvade sjukdomar enligt villkoren för Sveland Hund Favorit.

*Vid skada aktiveras försäkringen (Hund Favorit Leveransskydd) och du betalar Hund favorit-försäkringens premiekostnad.

  • 60 000 kr i veterinärvård
  • Fast självrisk på 1 900 kr
  • Rörlig självrisk på 15 %
  • Rehabiliteringsförsäkring ingår
  • Livförsäkring ingår till valpens försäljningspris
  • Medicin och personolycksfallsförsäkring

När valpen säljs kan försäkringen flyttas till köparen och aktiveras karensfritt med upp till 30 % i valprabatt. Försäkringen kan tecknas från 6 veckors ålder och gäller som längst fram till att valpen säljs eller uppnår 4 månaders ålder. Om valpen behålls av uppfödaren eller säljs kan försäkringen aktiveras.

Ring vår uppfödarhotline!

Dolda fel för valpkull