Köpa hundtäcke? Tänk på detta!

Hundar har päls och borde väl klara både snö och kyla? Jo, de flesta gör det men eftersom många raser kommer från betydligt varmare breddgrader än våra nordliga kan den kalla årstiden vara nog så besvärlig. Hundar som inte har så tjock päls kan därför behöva ett bra täcke som skydd.

Även om det är kallt ute klarar de flesta hundar att gå ut på sina promenader, men om de står stilla i kylan en längre stund är det nödvändigt med ett täcke. När hunden är i vila ska man tänka på att hundtäcket går ner ordentligt över viktiga muskelgrupper som låren och rumpan. Även när det regnar ute är det bra att använda täcke på hunden eftersom hundar kan bli väldigt kalla när de blir blöta. Tänk också på att införskaffa ett täcke som har en god rörlighet så att hunden inte blir hämmad i sina rörelser på promenaden.

Kylan tar energi från en del hundar och är det dessutom mycket snö kan hunden bli av med ännu mer energi. Hundraser som till exempel whippet, chihuahua eller italiensk vinthund kan därför behöva ett täcke som skydd. Vid sträng kyla hämmas blodcirkulationen i vissa kroppsdelar som öronen, svanstippen och pungen. Korthåriga hundar tål inte att stå ute i kylan för lång stund, eftersom de har dålig cirkulation och lätt blir kalla om benen. Även valpar, unghundar och äldre hundar behöver mer skydd mot kyla. Redan när temperaturen ligger runt noll grader kan det vara läge att hjälpa just dessa hundar att hålla värmen.

 

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Hundförsäkring Favorit