Försäkra valp - hur väljer jag försäkring till valpen?

Det kan vara svårt att veta vilken typ av försäkring man ska välja till sin valp. Varför ska du försäkra din valp och vad kostar det? Vi tipsar om vad som är bra att tänka på.

Varför ska man försäkra en valp?
Valpar kan, liksom vuxna hundar, bli sjuka eller skada sig. En del valpar tycker till exempel om att tugga i sig saker som inte är bra för dem, vilket kan leda till kräkning, diarré och i värsta fall operation. En försäkring gör att du får hjälp med att betala veterinärkostnaderna om olyckan är framme. Här kan du läsa om några vanliga skador och vad det kan kosta att gå till veterinären med hunden. 

Hur väljer jag försäkring till min valp?
Valpen kan försäkras från att den är sex veckor gammal. Det finns några saker du behöver ta ställning till när du väljer försäkring. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ingår i försäkringen och vad vill du ska ingå? Olika försäkringar täcker nämligen olika mycket. Det går också att göra vissa tillval till försäkringen om du vill kunna få ersättning för till exempel medicin och rehabilitering. 

Här kan du läsa mer om de olika delarna i en försäkring. 

Vad kostar det?
Kostnaden för försäkringen baseras på hundens ras och kön, var du bor och vilken sorts försäkring du väljer. Priset påverkas sedan av vilket ersättningsbelopp och vilken självrisk du väljer. Ett lägre ersättningsbelopp gör att försäkringen kostar mindre, men täcker kanske inte alla veterinärkostnader. Väljer du en högre självrisk blir försäkringen billigare, men besöket hos veterinären blir dyrare. Alla hundförsäkringar har en fast och en rörlig självrisk, det är den delen du själv betalar hos veterinären. Våra hundförsäkringar har en självriskperiod på 125 dagar. Det innebär att du bara betalar den fasta självrisken en gång inom den här perioden oavsett skada eller sjukdom (gäller ersättningsbar skada/sjukdom enligt villkor).  

Kostnadsexempel:
Veterinärbesöket kostar: 10 000 kronor
Din fasta självrisk: 1800 kronor
Din rörliga självrisk: 15 %
Du betalar: 3030
Vi ersätter: 6970 kronor 

Vi har upp till 40 % valprabatt det första året och 20 % unghundsrabatt det andra året på försäkringspremien. Om du inte behöver använda din försäkring ger vårt bonussystem 5 % rabatt på försäkringen per skadefritt år. Maximal bonus är 20 % rabatt. Här kan du läsa mer om våra olika hundförsäkringar. 

Kontakta oss om du har några frågor!

046-276 92 00

Intressant för dig

Hundförsäkring Favorit

Vår mest populära hundförsäkring till ett bra pris med full veterinärvårdsersättning livet ut

Anpassa veterinärvård och självrisk efter dina behov

Upp till 20 % rabatt vid skadefrihet