Hund i bil i minusgrader

Om en bil står stilla ute i kylan en längre stund, blir bilen snabbt kall. Om du av någon anledning måste lämna din hund ute i bilen en stund på vintern, finns det en del saker du behöver tänka på. Enligt Jordbruksverket får du till exempel inte lämna hunden i bilen om det är möjligt att temperaturen går under -5°C.

Hundens tjocklek på pälsen, längd och ålder är några faktorer som avgör hur mycket kyla en hund klarar av. En chihuahua eller en whippet fryser lätt och kan känna obehag om temperaturen överskrider fem minusgrader. Hundar med tjockare päls klarar kyla bättre.

Kan snabbt bli nedkyld
Lämna inte hunden i bilen när du uträttar ärenden. Bilen blir snabbt kall när du har parkerat den och hunden kan bli nerkyld på ganska kort tid. Om du måste lämna hunden i bilen, tänk på att alltid lämna bilen ordentligt varm. Se även till att hunden har något varmt att ligga eller sitta på, gärna en värmereflekterande pläd. Ett hundtäcke är också ett bra extra skydd mot kylan.

Låt inte heller hunden sitta bunden utanför affären eller vara ute i trädgården ensam. Stå inte heller stilla för länge med hunden i kylan utan rör på er när ni vistas utomhus. Att sitta i kyla kan ge urinvägsproblem och frostskador. 

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Hundförsäkring Favorit