Fem grönsaker och bär som hunden kan äta

Att bjuda på en morot då och då kan bli en rolig sysselsättning för din hund. Här listar vi fem grönsaker och bär som hunden kan äta. 

Morötter
Tycker många hundar är goda att knapra på, rengör tänderna, ger mättnadskänsla och innehåller fibrer som är bra för magen. 

Sötpotatis
Innehåller många bra näringsämnen. Ge den inte rå, utan skär den i skivor och koka eller torka i ugn och använd som belöningsgodis. 

Gurka
Innehåller mest vatten och är knaprigt att tugga på.  

Spenat 
Innehåller antioxidanter och mineraler.  

Blåbär 
Om hunden smakar på blåbär under skogspromenaden är det inget du behöver oroa dig för. Se bara till att den inte får i sig för stor mängd. 

Kom ihåg! 
Många bär, frukter och grönsaker är rika på fruktsocker och ska därför inte ges i för stor mängd till hundar. Den huvudsakliga kosten ska alltid bestå av ett bra foder anpassat för hund. Frukt och grönsaker ska inte ersätta hundfoder, men kan ges som snacks eller godis någon gång då och då. Var försiktig när du introducerar ny mat för din hund. Något som fungerar för en hund kanske en annan inte tål. Ha alltid uppsikt över din hund om du ger den bitar av bär eller grönsaker så att den inte sätter i halsen. 

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00