Försäkra din shetland sheepdog

Shetland sheepdog
Rasen shetland sheepdog, ofta kallad sheltie, är en livlig, arbetsvillig och hängiven liten hund som älskar att vara till lags. De anpassar sig ofta väl i olika miljöer och passar både hos barnfamiljer och som enmanshund. Många shelties har rönt stora framgångar inom sporten agility. De har överlag få rasbundna sjukdomar och anses vara en frisk och sund hundras. Sheltien är dock överrepresenterad inom så kallat ”slipped tendon” eller ”sheltiehäl”, vilket är en luxation av den ytliga böjsenan i hasleden som yttrar sig genom att hunden blir akut halt. Tillståndet kräver i princip alltid operation.  

Vad kostar en shetland sheepdogförsäkring? 
Försäkringspremien, det vill säga kostnaden för försäkringen, baseras på hundens ras och kön, var du bor och vilken sorts försäkring du väljer. Försäkringspremien påverkas sedan framförallt av vilket ersättningsbelopp och vilken självrisk du väljer. Ett lägre ersättningsbelopp gör till exempel att premien blir lägre, men den täcker kanske inte alla veterinärkostnader. Ett högre ersättningsbelopp gör att premien blir högre men täcker troligen stora delar av kostnaden hos veterinären. Hundvalpar har upp till 30 procent rabatt (gäller Hund Favorit och Hund Maximal).

Alla hundförsäkringar har en fast och en rörlig självrisk, det är den delen du själv betalar hos veterinären. Väljer du en lägre självrisk blir premien högre, men du behöver inte betala en så stor del av kostnaden hos veterinären själv. Väljer du en högre självrisk blir premien lägre men du får själv betala mer av veterinärkostnaden. Våra hundförsäkringar har en självriskperiod på 125 dagar. Det innebär att du bara betalar den fasta självrisken en gång inom den här perioden oavsett skada eller sjukdom (gäller ersättningsbar skada/sjukdom enligt villkor). Den rörliga självrisken betalas varje gång.

 Här kan du själv räkna på pris!    

Viktigt att tänka på!
Om du försäkrar din hund innan fyra månaders ålder med veterinärintyg från leverans ingår även skydd för led- och skelettsjukdomar samt dolda fel.

Har du en vuxen hund, som idag är oförsäkrad och som du vill införsäkra, kan du välja vår försäkring Hund Maximal där även vuxna hundar har möjlighet att direkt få ett skydd för led- och skelettsjukdomar samt medfödda dolda fel. Vill du byta till oss men är idag försäkrad i ett annat bolag? Om din hund varit införsäkrad i ett annat bolag sedan fyra månaders ålder övertar vi det befintliga skyddet för led- och skelettsjukdomar. 

Hur ska jag välja rätt försäkring till min shetland sheepdog?
Det finns några saker du behöver ta ställning till när du väljer försäkring. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ingår i försäkringen och vad vill du ska ingå? Olika försäkringar täcker nämligen olika mycket. Det går också att göra vissa tillval till försäkringen om du vill kunna få ersättning för till exempel medicin och rehabilitering. 

Här kan du själv jämföra våra olika försäkringar. Vi och våra ombud är experter på hundförsäkringar och finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig att välja rätt försäkring till dig och din hund. 

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Hundförsäkring Favorit