Försäkra din pomeranian

Pomeranian  
Pomeranian är en pigg och positiv sällskapshund med ett sockersött utseende. Men låt dig inte luras av den fluffiga pälsen och stora ögonen, de har ofta ett stort självförtroende och kan vara ganska tuffa! Det är en mycket liten hund med en vikt på runt 2-3 kilo. I Svelands bestånd är de vanligaste problemen bland pomeranians patella luxation och persisterande mjölktänder, det vill säga att valpens mjölktänder inte ramlar ut som de ska vilket kan orsaka problem när de nya tänderna växer ut. 

Vad kostar en pomeranianförsäkring? 
Försäkringspremien, det vill säga kostnaden för försäkringen, baseras på hundens ras och kön, var du bor och vilken sorts försäkring du väljer. Försäkringspremien påverkas sedan framförallt av vilket ersättningsbelopp och vilken självrisk du väljer. Ett lägre ersättningsbelopp gör till exempel att premien blir lägre, men den täcker kanske inte alla veterinärkostnader. Ett högre ersättningsbelopp gör att premien blir högre men täcker troligen stora delar av kostnaden hos veterinären.

Alla hundförsäkringar har en fast och en rörlig självrisk, det är den delen du själv betalar hos veterinären. Väljer du en lägre självrisk blir premien högre, men du behöver inte betala en så stor del av kostnaden hos veterinären själv. Väljer du en högre självrisk blir premien lägre men du får själv betala mer av veterinärkostnaden. 

Här kan du själv räkna på pris!    

Hur ska jag välja rätt försäkring till min pomeranian?
Det finns några saker du behöver ta ställning till när du väljer försäkring. Hur mycket är du beredd att själv betala hos veterinären? Vad ingår i försäkringen och vad vill du ska ingå? Olika försäkringar täcker nämligen olika mycket. Det går också att göra vissa tillval till försäkringen om du vill kunna få ersättning för till exempel medicin och rehabilitering. 

Vi och våra ombud är experter på hundförsäkringar och finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig att välja rätt försäkring till dig och din hund. 

Kolla gärna in Svelands Lilla Försäkringsskola!

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Hundförsäkring