Använd reflex på kvällspromenaden!

Hösten är här och mörkret lägger sig allt tidigare på kvällarna. Det blir än viktigare både för dig och din fyrfota vän att synas väl i mörkret och reflexer gör er lätta att upptäcka. Sveland Djurförsäkringar har samlat ett par tips på hur du och ditt husdjur ska synas bättre på kvällspromenaden.

- Till katten använder du ett halsband med reflex. Tänk bara på att halsbandet måste ha en säkerhetsknäppning som lätt kan gå upp om katten fastnar i något och riskerar att skadas. Komplettera gärna halsbandet med en liten lampa. Använder du koppel på promenaden med katten, finns reflexprydda koppel att köpa.

- Hunden behöver halsband och koppel med reflex. Komplettera gärna med en liten lampa på halsbandet. Har du en hund med mycket päls, är en reflexväst eller ett reflextäcke ett bättre val. Missa inte att ha koll så hunden syns från alla håll, även framifrån och bakifrån.

- Hästen bör ha ett reflextäcke. Du kan kombinera det med reflexer på stigbyglar och sadel och även på tränset. Det finns reflexband att sätta på hästens ben och ridlampor som ryttaren kan sätta på sina ben. Även hästen ska synas från alla håll, särskilt viktigt om ni är ute i trafiken.

- Glöm inte bort att det är inte bara ditt djur som ska bära reflexer, utan även du själv! Syns du inte, finns du inte. Som allra minst bör du bära reflexband eller dinglande reflexer och allra helst båda i kombination med en reflexväst. Med ljusa kläder och många reflexkällor på dig syns du lätt för bilisten.

- De allra flesta reflexerna håller bara något år, så börja hösten varje år med att kontrollera dina gamla reflexer. Det gör du enklast genom att lysa med en ficklampa mot reflexen på cirka fyra meters håll. Syns reflexen dåligt, syns även du och djuret dåligt och då är det dags för nya reflexer för både dig och din fyrfota vän. Reflexer till djur hittar du i en djuraffär.

Reflexen är en billig och livräddande investering både för dig själv och för ditt djur, så glöm aldrig att använda reflexen!

Kontakta oss om du har några frågor!

046-276 92 00

Intressant för dig

Hundförsäkring Favorit

Vår mest populära hundförsäkring till ett bra pris med full veterinärvårdsersättning livet ut

Anpassa veterinärvård och självrisk efter dina behov

Upp till 20 % rabatt vid skadefrihet