Ulrika Tågerup ska dopingkontrollera hästar under OS i Tokyo

Ulrika Tågerup, till vardags Key Account Manager på Sveland Djurförsäkringar, har blivit uttagen till ett internationellt team som ska dopingkontrollera hästar under OS i Tokyo i sommar. Ett utmanande och ärofyllt uppdrag.

I mitten av juli åker Ulrika Tågerup till Tokyo för att ansluta till teamet som verkar under det internationella ridsportförbundet, FEI. Tillsammans kommer de att arbeta intensivt under hela mästerskapet för att säkerställa att ingen doping förekommer.

– Alla medaljörer måste kontrolleras så fort det är klart att de har tagit medalj. Då måste vi stanna med hästarna tills dess att vi har hunnit ta både urinprov och blodprov. Vi kontrollerar även hästar där det finns en misstanke om att de kan vara dopade, säger Ulrika som förväntar sig långa och varma arbetsdagar. Munskyddet måste vara på hela tiden.

– Det kommer nog bli väldigt tufft så klart. Men det är riktigt roligt och lärorikt att jag får vara med, det känns jättekul!

Ulrika, som är djursjukvårdare i grunden, har arbetat med dopingkontroller av hästar sedan 2013. På meritlistan finns många tävlingar, däribland flera EM och ett VM. Det är dessa meriter som har lett henne till det tyngsta uppdraget hittills i karriären.

– OS är det största man kan göra. Det är dit vi alla vill, säger Ulrika.

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Fosterförsäkring