Selma Hammarström: ”En podd vi tyckte saknades i poddvärlden”

Den första säsongen blev en succé. Nu är Svelands podcast ”Det är ingen hobby – det är en livsstil” tillbaka med en ny säsong. Selma Hammarström hoppas, och tror, att den ska bli lika uppskattad.
Vår styrka är att vi förklarar saker på ett mer lättsamt sätt, säger hon.

”Det är ingen hobby – det är en livsstil” handlar om allt som har med hästar att göra och levereras av Selma Hammarström med hjälp av syskonen Klara och Ingemar. Podden har ett tydligt fokus på hållbara hästar. Genom att dela med sig av sin egen kunskap och att låta intressanta gäster ge sina bästa tips och råd, vill syskonen Hammarström och Sveland att podden ska få fler att tänka hållbart kring sitt hästägande.

Exempel på ämnen som diskuteras under säsong 2 är vikten av mental träning, hur man förbereder hästen inför en tävling för att minska risken för skador samt foder och tillskott.

– Hållbara hästar går som en röd tråd genom båda säsongerna. Att våra hästar ska fungera och må bra är så klart oerhört viktigt för oss och vi vill inspirera andra till att tänka i dessa banor, säger Selma Hammarström.

För både yngre och äldre

Säsong 1, som kom ut förra sommaren, blev en succé och ”Det är ingen hobby – det är en livsstil” hamnade högt på flera olika topplistor för poddar. Selma hoppas och tror att säsong 2 ska bli minst lika mycket omtyckt.

– Den bra responsen vi fick på säsong 1 hade vi förväntat oss till stor del. Detta är en podd som vi tyckte saknades i poddvärlden – en podd som man kan lära sig mycket av men som samtidigt är intressant och rolig att lyssna på. Vår styrka är att vi förklarar saker på ett mer lättsamt sätt och vårt mål är att podden ska passa både yngre och äldre. Vi får helt enkelt se vad alla lyssnare tycker om den nya säsongen, säger Selma Hammarström.

Förenar nytta med nöje

Therese Wijkmark, chef för affärsområde Häst på Sveland Djurförsäkringar, tycker att förra årets succé visar att det finns ett stort intresse för att lyssna på hur företagets profiler och deras gäster tänker kring hållbara hästar.

– Att dela med sig av tips och tricks på ett underhållande sätt förenar nytta med nöje. Jag är oerhört stolt över att vi gör den här podden med så fina förebilder för alla hästintresserade runt om i landet säger hon.

Premiär den 9 juli

Säsong 2 av ”Det är ingen hobby – det är en livsstil” har premiär fredagen den 9 juli. Ett nytt avsnitt släpps varje fredag fram till och med den 13 augusti. Du hittar podden på bland annat Spotify, Acast eller i Apples Podcaster.

Kontakta oss om du har några frågor!

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Fosterförsäkring