Emelie Grönberg ger sina bästa tips inför Sveland Cup!

Emelie Grönberg var bara tio år gammal när hon deltog i Sveland Cup första gången och idag är hon en av Sveland Djurförsäkringars profilryttare. Här berättar hon om sin första tävling och ger sina bästa råd inför tävlingen.   

Emelie är en av landets många ryttare som har deltagit i flera säsonger av Sveland Cup med olika ponnyer och hästar. Idag har hon en lång meritlista med bland annat flera SM-guld och många internationella placeringar. Störst framgång har hon haft med stoet Under Cover.

- Sveland Cup är en bra första cup för unga ryttare som har en ponny då man får lära sig mycket om hur en tävling går till. På plats finns många erfarna personer som utbildar och håller i flera intressanta föredrag. Många ponnyer kan inte kvala till SM och därför är det roligt att man får möjlighet att tävla med dem i alla fall.

Cupen är för dig som tävlar hoppning med ponny i motsvarande LB (80, 90 och 100 cm). Två deltävlingar och final hålls respektive zon. De tre främsta ekipagen från varje kategori från de olika zonerna gör upp om vinsten i en stor riksfinal. I år vinner de två högst placerade i respektive kategori en drömhelg hos proffstränarna Sylve Söderstrand och Lotta Björe på JumpClub. 

- Jag minns att min första tävling i Sveland Cup var på min ponny Greta. Jag tyckte att Sveland Cup var väldigt rolig att rida eftersom det var en hel serie där man kvalade till final. Efter min första tävling med Greta blev det många fler. Jag har bland annat ridit flera deltävlingar samt i riksfinalen 2011 i Dagstorp.

Här ger Emelie sina bästa råd inför tävlingen:

  • Se till och vara väl förberedd genom att träna på att hoppa banor hemma innan tävlingen.
  • Försök inte ändra på något under en tävling då både häst och ryttare ska kunna känna igen sig.
  • Under tävling är det bra att försöka rida precis som hemma eller så likt som möjligt. Då släpper även mycket av nerverna.  

Om cupen

Sveland Cup startades 2006 av Sveland Djurförsäkringar som en satsning på ungdomsridsporten och under åren har intresset för cupen bara ökat. Idag är det en av de största cuperna för ponnyer i landet.

Läs mer och anmäl dig här! 

 

Kontakta oss om du har några frågor!

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Fosterförsäkring

Vår hästförsäkring för dräktiga ston som ger skydd för uteblivet eller förlorat föl

Veterinärvårdsförsäkring för fölet ingår med 100 000 kr de första 30 dagarna

Stoet behöver inte vara grundförsäkrat hos Sveland