Det är ingen hobby - det är en livsstil

Sommarens bästa podd om allt som har med hästar att göra levereras av systrarna Hammarström. Du hittar den bland annat på Spotify eller i Apples Podcaster. Nytt avsnitt varje torsdag. Premiär den 9 juli!

Avsnitt 

2020-07-09 Klara & Selma träffar Ingemar Hammarström

I det första avsnittet träffar systrarna Hammarström sin bror Ingemar, som berättar om karriären och framtiden, att vinna EM-guld, hur det är att träna i familjen Hammarström och hur coronapandemin påverkar tränings- och tävlingsmöjligheterna.
Lyssna här!

2020-07-16 kl.06.00 Klara & Selma träffar Ulrika Tågerup

Vad ska man tänka på när man köper häst? I det här avsnittet träffar Klara och Selma Ulrika Tågerup som berättar om viktiga saker att tänka på när man köper häst. Hur ska man besiktiga hästen? Ska man göra ett dopingprov? Vilka detaljer ska man tänka på? Ulrika Tågerup arbetar som KAM på Sveland Djurförsäkringar, är dopingkontrollant för FEI och har lång erfarenhet av att arbeta med hästar. 
Lyssna här! 

2020-07-23 kl.06.00 Klara & Selma träffar Lisa Lidbeck

Hemma hos veterinären Lisa Lidbeck får vi reda på vilka de vanligaste skadorna är, vad man ska tänka på för att hålla hästen frisk och tidigt upptäcka signaler på problem. Lisa berättar också om hur det är att arbeta som landslagsveterinär och hur det är att driva klinik med tillsammans med sin man.
Lyssna här! 
 

2020-07-30 kl.06.00 Klara & Selma träffar Andy Swärd

Selma och Ingemar träffar Andy Swärd som är mental tränare. Vi får veta vad som händer i kroppen när man blir nervös och varför man blir det i pressade situationer. Vad kan man göra för att lära sig hantera och få kontroll över sin nervositet och bli sitt bästa jag under till exempel tävlingar? 
Lyssna här! 

2020-08-06 kl.06.00 Klara & Selma träffar Maria Gretzer

Pepp från proffset Maria Gretzer. Maria har lång erfarenhet av ridsport och har varit verksam som hästutbildare i över 40 år. Om hur man når framgång inom ridsporten, vikten av nyfikenhet, att inte ha för bråttom och mycket mer.
Lyssna här! 

2020-08-13 kl.06.00 Klara & Selma besöker Malmö Ridklubb

Verksamhetsledaren på Malmö Ridklubb, Sonny Elfvin, berättar om hur viktigt det är att lära sig kommunicera med hästen, att lära sig grunden och om sammanhållningen i stallet. Vi får också träffa ridläraren Johanna som berättar om hur det är ha hand om barn och ungdomar som är på väg uppåt i karriären och hur man kan göra teorilektionerna mer intressanta för barnen.
Lyssna här!

2020-08-20 kl.06.00 Säsongsavslutning

I det avslutande avsnittet sammanfattar Klara och Selma viktiga lärdomar från säsongen. Vi får tips från Ingemar Hammarström, Ulrika Tågerup, Lisa Lidbeck, Andy Swärd, Maria Gretzer och sist men inte minst Sonny och Johanna från Malmö Ridskola.
Lyssna här! 

Kontakta oss om du har några frågor!

Du kan även ringa oss

046-276 92 00

Intressant för dig

Sveland Fosterförsäkring