Första tävlingen för året och ny familjemedlem.
I helgen var det dags för årets första tävling för våran del.
Gåsahoppet bjöd som vanligt på roliga banor trevliga funktionärer och god stämning.
Jag hade anmält Qlura till alla 3 loppen både Fredag och Lördag men valde att bara starta henne i två lopp om dagen då hon var väldigt speedad av allt runt om kring.
Jag är nöjd med loppen även om där var små missar så höll hon bra fokus under loppen och gjorde många bra delar.
Jag hoppas hon lugnar sig lite när vi kommer igång och tävlar lite mer och oftare när utomhussäsongen drar igång, det är inte lätt när man är glad halv galen och vill hålla andra hundar på avstånd på samma gång.
Men nu måste vi verkligen ta tag i projekt lära sig hoppa oxer för det kan hon verkligen inte och har kraschat i alla hon försökt hoppa i helgen, man måste tänka till lite även när man springer fort..
Här finns lite från helgen på film.I början av Påskhelgen bestämdes det även att den söta lilla kelpie tjejen som varit hos oss på kollo en tid kommer stanna hos oss.
Tanken var att jag skulle ha valp till sommar/hösten men Nim ( som hon nu ska heta) passar så himla bra hemma hos oss och då hon och hennes förra ägare inte riktigt klickat blev det så.
Helt klart bästa beslutet för alla inblandade, Ibland bestämmer helt enkelt ödet hur saker ska bli.

Hon är bara 7 månader så hon har inte gjort speciellt mycket i träningsväg så nu tränar vi mest på att leka, lämna av leksaker och på att kunna gå lös.
I framtiden hoppas jag vi ska träna både lydnad spår och agility.
Det är underbart att ha två hundar igen och dom har så mycket glädje av varandra.Skrivet av: Sara Jansson
torsdag den 20 april 2017


Duktig hund - usel figurant!
Så kan man sammanfatta vår senaste träning. Eftersom jag gärna kör inlärningen i bitarbetet själv fick jag kliva i bitdräkten och fortsätta ombyggnaden av transportpositionen. Nu går Me'gas med hakan mot figurantens mage så det kändes säkrast att ta jacka också. Det visade sig vara ett klokt beslut!

Me'gas skötte sig superbra! Han höll positionen bra, bet när han skulle och släppte när han skulle. Dräkten skötte sig också bra och "råkade" inte ramla in i Me'gasens mun... Det svaga kortet visade sig, föga överraskande, vara en långsam och feg figurant. Det ska bli jättekul att se hur det funkar på en längre och mycket snabbare figurant! Om Me'gas kan hålla den positionen blir det svårt för figuranten att komma långt utan att bli stoppad.

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
onsdag den 12 april 2017


En skitig hund är en lycklig hund!
Eller något åt det hållet...

Vi kan i alla fall konstatera att dyhålsbaden har öppnat för säsongen. Olyckligtvis var en av de första badgästerna nyschamponerad.

Vi har varit hos veterinär och vaccinerat. Jag passade också på att låta Me'gas träffa fysioterapeuten. Hon kollade hans rörelser i water walken och kände igenom honom. Han rör sig bra och är liksidigt musklad. Med en hund som är ganska vettlös och helt saknar självbevarelsedrift känns det bra att veta att han troligen inte har några småskador som gör att han felbelastar sin kropp.

Vi har tränat också! Vi har varit hos figurant och kollat av vad han kan och vad han behöver träna mer på hemma. Me'gas blev jättelycklig över att få bita! Resultatet av testen blev att vi ska träna mer på den nya transportpositionen hemma. Så tant fick kliva i bitbyxorna och köra lite skällande i form av sökmarkeringar och lite transport i den nya positionen. Han skötte sig över förväntan och imponerade genom sin förmåga att lära och lära om snabbt.

Naturligtvis har kört lydnad också. Även där gör Me'gasen framsteg men inte lika dramatiska som i bitarbetet.

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
lördag den 8 april 2017


Triss i hundar
I helgen hade jag äran att få passa Impe En whippet kille vars familj var på Hovdala och tävlade Lure Coursing men då Impe inte längre kan springa på grund av skada fick han vara hos mig under tiden, Hemma är även Yra en kelpie tjej som är på kollo hos oss ett tag, och sen så klart Qlura the Queen!

När vi var ute på morgonpromenad i Lördags insåg jag hur olika dessa tre individer är, förutom att dom alla tre är hundar och ÄLSKAR mat så är där inte mycket likheter.
Men dom är alla tre fantastiskt härliga individer men på sina egna sätt sen huruvida dom är rastypiska det är en annan fråga. För det där med raser och hur dom är eller förväntas att vara är inte alltid helt lätt, alla är dom individer och formas på olika sätt beroende på hur dom uppfostras och tränas, jag har aldrig känt att kelpie skulle vara en ras för mig och då känner jag ändå ett par fina kelpies, Men Yra har helt fått mig att tänka om för hon är en riktigt bra trevlig och rolig liten hund självständig och envis men med massa jobb kan hon bli hur bra som helst.
Men om det betyder att det är en kelpie jag vill ha eller om det bara är en Yra det är en helt annan fråga :)


Skrivet av: Sara Jansson
onsdag den 5 april 2017


Me’gas har fyllt år!
Det måste naturligtvis firas! Till en början åkte vi och shoppade presenter. Till Me'gas stora glädje fick han äntligen en egen bitkudde. Bollen var lite bonus. Vi har också bokat figuranttid nästa vecka. Att födelsedagen också innebär sprutor är väl kanske inte lika uppskattat men han säljer sig gärna för några klappar och en karamell.

Nu har vi också kommit igång med träningen på allvar. Sol och värme har en otrolig inverkan på min inspiration. Lite hänger också kvar sen helgen i Danmark. Att Me'gas verkar ha växt till sig och fattat att samarbete lönar sig är ett annat plus. Sammantaget är det enkelt att komma iväg på träning nu och kul att träna!

Vi har börjat träna platsliggning "på riktigt". Me'gas är nu i början tjudrad vid platsliggning. Detta för att han inte ska kunna göra mycket fel. Vi tar det naturligtvis lugnt och ökar svårigheterna i små steg men OM han skulle resa sig kommer han inte speciellt långt och det är lätt för mig att lägga om honom på samma plats.

Vi återkommer med någon liten rapport om läget innan vi drar till Frankrike under påskhelgen.

/SannaSkrivet av: Sanna Lindqvist
fredag den 31 mars 2017


Sån bra träning.
I Tisdags var det äntligen dags för Isabelle träning igen, vi fick träna på en utmanande och sjukt rolig bana, vi fokuserade mycket på enkel handling där hunden ska följa föraren och komma till hand utan massa balettkonster något som passar mig alldeles ypperligt, Dansmoves i all ära men dom behövs verkligen inte överallt.
Det finns en massa bra kroppsrörelser som hjälper hunden att förstå att den ska svänga men dom vill jag kunna använda när det ska svängas snävt.

Qlura är faktiskt himla duktig på att komma till hand eller om man ska kalla det threadeles vilket hon visade i Tisdags med, annars brukar det där man tror dom kan vara som bortblåst när det ska användas när nån ser på.
S svängarna var till en början väldigt stora men jag behövde bara påminnas en gång om att plocka upp henne och sen fick hon som runnet vatten runt hinderstödet, tydlighet är så otroligt viktigt.
Vi tränade även på hur jag kunde förbättra hennes aceleration ut ur en sväng som på hindret innan långhoppet samma hinder som jag ska göra en tempoväxling på och snubblar över mig själv i stället haha verkligen inte lätt och det blev inte lättare när man sprang i strumpor kan jag lova. Hur som två belöningar och sen gick hon redan tajtare och det är något som jag nu ska jobba vidare på liksom slalomingångar som hon svårt för fick jag lite tips på hur jag kunde träna upp dom.

Skrivet av: Sara Jansson
måndag den 27 mars 2017


Liten ombyggnad av transporten
I transporten går hunden själv och bevakar figuranten som ska göra tre flyktförsök under momentet. Varje meter figuranten kommer iväg innan hunden biter kostar poäng. Det finns otaliga varianter på placering av hunden. Beroende på hundens och förarens preferenser. Jag började med Me'gas nos i skrevet men upptäckte att det var svårt för honom att inte "råka" få in lite dräkt mellan tänderna...

Därför bygger vi nu om den till att backa framför figuranten med hakan mot dennes mage. Svårt för hunden att "råka" bita och svårt för figuranten att fly. I och för sig finns ju möjligheten att springa bakåt men det går sällan lika fort som framåt. Nu när vi lär in / lär om börjar vi på nytt med bara matte och leksak/godis. Utan figurant och dräkt inblandade är Me'gas lugn och mottaglig för inlärning, vilket gör att vi kan avancera ganska snabbt. Längre fram ska matte montera på dräkt och sedan kommer figurant in i bilden. Ännu längre fram ska Me'gas också få en alternativ position ifall figuranten skulle göra det omöjligt att befinna sig framför vid olika hinder men det blir tidigast till hösten. Sök och transport kommer i klass 2 och det dröjer tills vi ska tävla 1:an så vi har lite tid på oss.

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
söndag den 19 mars 2017


Ur figurantens synvinkel
Så här ser det ut ur figurantens synvinkel.

Utan att ha provat, än, tror jag inte att jag hinner jättelångt när han håller den positionen...

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
söndag den 19 mars 2017


Liten sammanfattning
Våren är verkligen på intågande och det finns inget jag längtar efter mer nu än att hindren kommer ut på klubben så det kan bli lite mer regelbunden träning,även om vi faktiskt redan tjuvtränat ute ett par gånger.
Jag har försökt göra mitt bästa nu senaste månaderna med att få till ett par träningspass i veckan, men energin räcker inte riktigt till att hinna med både agilityträning och långa skogspromenader och då prioriterar jag helt klart skogen med lättare balans, lydnad och trixträning.
Men jag har varit duktig och försökt planera dom passen vi fått till och försökt träna på dom olika svagheter vi har,
så nu ser jag fram emot lite längre banträning ute och på gräs :)

Här är ett litet klipp från några träningar och en liten micro del som visar att den tokiga lilla hundan kan göra annat än att bara springa snabbt.Snart drar även kurserna på klubben igång och i vår ska jag ha en kurs för ekipage som börjat tävla,jag har senaste åren mest haft valp och unghundskurser så detta blir lite annat vilket jag tycker ska bli riktigt roligt.

Första tävlingarna är även inbokade och den första blir i Påsk då det är dags för det årliga Gåsahoppet i Skurup.
Det är verkligen en av mina absoluta favorit tävlingar på hela året, så mycket folk från när och fjärran, roliga banor och fantastiskt underlag att springa på.
Sen drar tävlingssäsongen igång mer på allvar för oss i Maj.


Skrivet av: Sara Jansson
torsdag den 16 mars 2017


Bra helg!
Vi har varit i Danmark och tränat. Underbart att komma till tvåsiffriga plusgrader och gröna gräsmattor.

Trevliga människor och bra träning gör att vi kan lägga en toppenhelg till handlingarna.

Me'gas var jätteduktig och ansträngde sig verkligen för att göra rätt. Ibland blir det ändå fel när en liten "tonårshjärna" inte riktigt orkar hänga med. Men vi fick några riktigt bra pass där han gjorde stora framsteg och, framförallt, fick jag inspiration och träningslust.

Nu ska vi köra små delar och detaljer hemma och försöka komma iväg till figurant och bygga ihop dem med jämna mellanrum.

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
torsdag den 16 mars 2017


 
Kontaktinformation

Besöksadress: Österg. 15, Hässleholm
Postadress: Box 31, 281 21 Hässleholm
E-post: djur@sveland.se
Tel: 0451-38 30 00
Fax: 0451-38 30 37
Karta: Se karta