Lite avkoppling...
i väntan på nästa läger.

Vi har tagit det ganska lugnt. Promenerat i skogen och tränat lite lydnad. Me'gasen har också simmat.

Nu drar vi på läger igen!
Den här gången en hel vecka med mondioträning. Men vi kommer att ta en vilodag mitt i så Me'gas får vila hjärnan.

Ha det gott!

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
fredag den 21 juli 2017


För inte allt för länge sen var vi på Öland och tävlade en mycket rolig helg men 4 lopp om dagen på roliga och utmanande banor, Qlura var helt fantastisk att springa med och trotts att vi bara fick med oss en ynka SM pinne är jag så himla nöjd med våra lopp. I första klassen på Lördagen missade jag tyvärr banvandringen men vi lyckades ändå ta oss en bra bit innan jag inte riktigt visste vart vi skulle och sen fortsatte helgen med så många nära lopp där det bara var något pytte litet som gjorde att det inte blev några resultat, men jag kunde springa som på träning, skicka henne och låta henne sköta många delar på egen hand. Jag ser så fram emot att fortsätta utvecklas med denna dunder Karamell till hund.
Här är ett par av loppen i rätt dålig kvalité men nu får ha överseende :)Nim visade att hon blivit en baddjävul på riktigt hon har inga hämningar alls utan kastar sig hejdlöst ut i vattnet och vill verkligen inte gå upp rätt fascinerande med tanke på vad hon tidigare tyckt om vatten.


Skrivet av: Sara Jansson
onsdag den 19 juli 2017


Kennelläger
Vi har varit på kennelläger!
Inte hos Me'gasens uppfödare utan för en av mina tidigare hundar och där Me'gasens halvbror har en kull efter sig.

Vi hade tur med vädret, sällskapet, maten och miljön.

Dessutom fick vi riktigt bra träning med några andra som håller på med mondio. Alltid skönt när ens träningskamrater vet vad man menar utan halvtimmeslånga förklaringar. Att de också kommer med bra förslag på övningar är en extra fördel.

Vi körde ganska mycket lydnad som funkade över förväntan. Jag har börjat att alltid köra något lydnadsmoment innan han får bita så att bitövningarna blir belöning för väl utfört lydnadsarbete. Vi körde också lite frontattacker med urkallning som funkade bra. Föremålsbevakning på nybörjarnivå gick över förväntan. Anskällning med efterföljande transport gick bra. Men det som funkade suveränt bra och gjorde hela helgen för mig var Me'gasens självbehärskning i toleransövningarna i förarförsvar - massor med tillfällen där figuranten höjer händerna som för att slå men stoppar innan kontakt - och Me'gas behärskade sig! :-)

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
söndag den 16 juli 2017


En stadig och en barnslig
Hej allihopa!

Längesen nu! Säsongen har gått riktigt fint med Dupicor som har varit placerad både i 1* och 2*. De klasser som han inte har varit placerad i har vi hamnat på den tråkiga platsen precis utanför.. dock har han gått väldigt stadigt i alla tre grenarna, framför allt i terrängen där flytet och rytmen aldrig har varit bättre! :) Så kul!

Guus har varit lite omotiverad i terrängen, så förra tävlingen bytte jag taktik. Jag försökte inte pressa honom allt för hårt när han vinglar och springer och trycker för saker, och det visade sig vara en bra taktik! Felfritt och en lugn stadig runda. Så nu fortsätter vi så! :) Guus är väldigt barnslig och omogen så de större uppgifterna för hans del får vänta! Men det kommer, det vet jag!

Nu förbereder vi det sista för avfärd mot Köpenhamn på fredag där Dupicor ska gå 2*. Målet är återigen att få till ett bra resultat i alla grenarna och såklart placering! Håll alla tummar!

På återseende :)Skrivet av: Martina Andersson
måndag den 10 juli 2017


Danish Open i mondioring
Vi har varit i Danmark och tittat på tävling. Jag jobbade dessutom i sekretariatet, vilket tyvärr gjorde att jag missade ganska mycket. Men jag hann se det mesta av de tävlande i kategori 3 iaf.

Svenskarna gjorde en suverän insats och ockuperade hela prispallen i kategori 3!

1. Per-Åke Svensson Sparring's Iwo 372
2. Emma Svensson Magic van de Berlex-Hoeve 352
3. Jonas Wallén Bruksviljans B-Grip 321

Maxpoängen är 400. Över 320 är godkänt och det man behöver för ex.vis VM-kval så de gjorde riktigt bra ifrån sig alla tre. Även prispallen i kategori 1 hade svenskar överst både lördag och söndag.

En väldigt inspirerande helg!
Nu hoppas jag att inspirationen hänger med på kennelläger och att vi får till riktigt bra träning. Fokus blir förarförsvar och transporter. Men den här gången ska jag försöka få förberedelserna rätt så Me'gas får bra förutsättningar.

/SannaSkrivet av: Sanna Lindqvist
torsdag den 6 juli 2017


Midsommarträning
Midsommar tillbringades hos goda vänner som, förutom att de är jättetrevliga, har extrabonusen en egen mondioplan.

Vi passade på att träna långa framåtsändanden, med blandat resultat. Fjärrdirigering mellan två kråkor, gick inte alls bra första gången men blev riktigt bra sen. "Gå fint vid sidan" med störning i form av gåslockpipa var jättesvårt men blev bra. Vi försvårade också vittringsapporteringen genom att lägga dit lite extra roliga leksaker bland pinnarna och det funkade jättebra. Vi körde också lite föremålsbevakning där vi backade lite i träningen genom att belöna mycket med godis och lite med bett för att behålla den lugna sinnesstämningen.

Sammantaget en riktigt trevlig helg med bra (och lyckad) träning!

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
onsdag den 28 juni 2017


Lite bitaträning
När han läkt ihop hyfsat åkte vi iväg och tränade lite.
Först lite lydnad som gick sååå mycket bättre än sist vi körde på ett ställe där han har förväntningar på att få bita. Kanske, kanske, kanske börjar han förstå att man måste bjuda till för att få belöning och, till sist, komma fram till bitandet. Han skötte sig iaf fantastiskt bra!

I bitarbetet fokuserade vi på förarförsvar och transporter. Note to self: Börja gärna med några frontattacker så han får "bita av sig" innan han ska fokusera stenhårt och koncentrera sig på att INTE bita innan han får lov.

Trots mitt klantiga upplägg skötte han sig riktigt bra och tog självbehärskningen till nya nivåer. Förarförsvaret funkade bra även med toleransövningar. Transporterna har blivit bättre under skyddsvilan, de (eller Me'gas) måste mognat på något sätt.

Allt som allt är vi laddade och ser fram emot sommaren med mycket träning och andra trevliga aktiviteter.

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
onsdag den 28 juni 2017


Tandläkare
Tandläkarbesöket gick bra!
Tanden är något mindre och trubbigare än tidigare men verkar funka helt ok. Me'gasen verkar inte det minsta besvärad så vi var riktigt på G.
Tyvärr skaffade han sig några fula sår på bakbenen som gjorde att vi ändå tog det lugnt någon vecka.

/Sanna


Skrivet av: Sanna Lindqvist
onsdag den 28 juni 2017


Den där Nim
Nim är nu snart 10 månader gammal eller kanske snarare ung och har bott in sig riktigt bra hos oss och lyssnar nu helt till sitt nya namn, jag trodde nog det skulle bli lite svårare att byta namn men det har verkligen gått enkelt.
Hon är 46 cm hög och väger 14 kilo en alldeles perfekt chokladpralin med andra ord :)
I träningen gör hon framsteg hela tiden kanske inte så stora men hellre ett litet framsteg än inget alls.
Hon är himla rolig att jobba med men även lite svår för mig som är van att träna mer föriga hundar men vi börjar så smått förstå varandra mer och mer.
Förra veckan fick hon leka med hinderstöd för första gången och testa på kommandon som ut och runt, och jag blev väldigt imponerad över hur mycket hon faktiskt lärt sig av vår runda pinne träning och att hon höll ihop så himla fint under den lite längre sekvensen.I övrigt är hon är väldigt cool tjej som är lät att ha med sig överallt som inte är rädd för något utom vatten ( för bada det är livsfarligt ) men jag tror även hon kommer bli en simmare för nu vågar hon i alla fall doppa klorna.
Hon gillar precis alla människor och är fantastiskt duktig med andra hundar något som jag verkligen uppskattar, hon kopplar av himla fint förutom när det är agility för jösses det är liksom bara så roligt men vi jobbar på den biten med att kunna sitta tyst bredvid träningsplanen är ändå en viktig grej.
Och det bästa av allt är ju att hon och Qlura verkligen gillar varandra :)


Skrivet av: Sara Jansson
tisdag den 27 juni 2017


Säger bara Call Me Sweet!
Hej allihop!
Precis som överskriften så kommer de handla om Call Me Sweet som i stallet här hemma kallas för Doris. Vi var förra veckan i Grevlunda och tävlade. Hon har verkligen klivit fram nu när Under Cover gått i pension. Hon gör de på ett extremt bra sätt har nu klivit upp i svårklass. Hon hoppade helt fantastiskt hela veckan. Vi avslutade med en andra plats i 145 GP där hon var helt magisk. Kan inget annat än att älska denna hästen!

De va lite om förra veckan. Till helgen blir de unghästtävling på Åby, Göteborg med 5 hästar!

Ha de bra sålänge!


Skrivet av: Emelie  Grönberg
onsdag den 14 juni 2017


 
Kontaktinformation

Besöksadress: Österg. 15, Hässleholm
Postadress: Box 31, 281 21 Hässleholm
E-post: djur@sveland.se
Tel: 0451-38 30 00
Fax: 0451-38 30 37
Karta: Se karta